söndag 16 december 2012

Från assiett till ljusstake

Sedan några år tillbaka har jag samlat fina mönstrade assietter till ett tilltänkt mosaikprojekt. Men förra året kom jag på ett annat användningsområde! Assietter kan man hitta billigt på loppis. Själv fyllde jag en hel låda med överblivna assietter när vi rensade köksskåpen hos min mormor! Det är kul att ge nytt liv åt någonting som annars kanske göms undan eller slängs när koppen går sönder. Och det är världens enklaste att göra som vem som helst kan klara av! 
Det enda man behöver är en assiett, kontaktlim och en ljushållare. Det är bra om assietten inte är allt för lite så att den inte blir ostadig. Kontaktlimmet fick jag rekomenderat på hobbybutiken och är ett som passar i stort sätt alla material. Det blir hårt som sten och stelnar på 10 min. Ljushållaren kommer också från hobbyaffären.
 Enligt instruktionerna på limförpackningen ska man göra rent ytorna först och sedan stryka på limmet på delarna som ska fogas samman. Sedan ska man vänta tills limmet inte längre klibbar innan man för samman delarna. Det gjorde inte jag.
Jag strök på lim på både fatet och hållaren och tryckte dit hållaren innan limmet hade torkat. Då kunde jag justera positionen tills jag hade hittat mitten. När hållaren sitter på plats är det bra att vänta med att belasta ljusstaken de första 24 timmarna.
Glad tredje advänt!

2 kommentarer: